Spring naar content

Budgetcoach

Van betekenis zijn houdt voor ons ook in dat we klaarstaan als het even niet goed gaat met een bewoner. Bijvoorbeeld een betalingsachterstand kan een hoop stress veroorzaken. Met de hulp van een budgetcoach zorgen we dat de bewoner zijn of haar geldzaken weer op orde krijgt. Door deze begeleiding te bieden, voorkomen we dat de huurachterstand steeds hoger wordt. En het belangrijkste: we zorgen zo dat de huurder in de woning kan blijven wonen.
Ook voor nieuwe bewoners kunnen we de budgetcoach inschakelen. Als we bij het intakegesprek de indruk krijgen dat de woning misschien te duur is op de langere termijn, kijkt de budgetcoach mee. Maar bijvoorbeeld ook als iemand een daling van het inkomen verwacht bij het bereiken van de pensioenleeftijd. Ons doel is namelijk altijd dat een nieuwe bewoner lang kan gaan genieten van zijn of haar woning.

In 2022 zorgen we dat steeds meer huurders hulp kunnen krijgen van de budgetcoach. We willen hierbij gaan samenwerken met de Sociale Dienst Drechtsteden. We delen kennis en ervaring. Ook onderzoeken we of we gebruik kunnen maken van hun budgetcoach of dat onze budgetcoach door hen gefinancierd kan worden.