Spring naar content

Duurzame woningen

Als het om duurzaamheid gaat, willen we heel veel, voor zowel de bewoners als voor het milieu. We zetten ons hier dan ook sterk voor in. Woningen duurzaam maken kan op meerdere manieren en het levert verschillende voordelen op.

We willen ervoor zorgen dat al onze woningen in 2024 gemiddeld energielabel B hebben. We gaan er ook voor zorgen dat er in 2022 minder energie gebruikt wordt in onze woningen. Dit doen we door bijvoorbeeld het isoleren van woningen en het slopen van oude woningen om deze te vervangen door nieuwbouw. In goed geïsoleerde woningen hoeft de verwarming minder vaak aan en kan deze op een lagere stand gezet worden.

Op dit moment wordt er in veel woningen nog gebruikgemaakt van gas. Om de woningen duurzamer te maken stappen we over op duurzame energie. Denk hierbij aan zonne-energie. Voor een groot deel van de woongebouwen die voor verduurzaming op de planning staan in 2022 is aansluiting op het warmtenet een goede oplossing voor de warmtevoorziening.

Deze stappen leveren een lagere energierekening, meer wooncomfort en een beter milieu op. Maar we gaan nog een stap verder. Zo zorgen we voor minder bouwafval bij sloop of renovatie. Ook kijken we samen met onze maatschappelijke partners naar hoe we meer natuur in de wijken kunnen brengen.

Misschien vindt u dit ook interessant?

Sloop naoorlogse woningen Nieuw Krispijn begonnen