Spring naar content

Minder woonlasten dankzij duurzame woning

We zijn er voor onze huurders. Daarom krijgen energiebesparing en wooncomfort bij ons veel aandacht. Het verduurzamen van de woningen is daarbij heel belangrijk. Veel bewoners krijgen hier dan ook mee te maken. Op welke manier ze hiermee te maken krijgen, verschilt per project. Zo kan een woning bijvoorbeeld dubbelglas, zonnepanelen of een ander ventilatiesysteem krijgen. Ook worden woningen aangesloten op het warmtenet.

De nieuwe installaties en de apparatuur moeten op de juiste manier gebruikt worden. Dan kan het maximale eruit gehaald worden. Het is voor ons heel belangrijk om de bewoners te leren hoe ze alles op de juiste manier kunnen gebruiken. Daarom gaan we in 2022 samen met onze partners verschillende gebruiksaanwijzingen maken en andere handige hulpmiddelen gebruiken om alles duidelijk uit te leggen. Zo kunnen we voorlichtingsavonden organiseren om de bewoners te laten zien hoe zonnepanelen werken. Of ze kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een workshop elektrisch koken.

We leggen uit hoe ze voortaan op de juiste manier kunnen stoken en hoe ze hun woning in de zomer koel kunnen houden. Ook leert de huurder zijn of haar energieverbruik van de woning in de gaten te houden om vervolgens nog meer te kunnen besparen. Zo kunnen alle bewoners het meeste voordeel halen uit de vernieuwingen. En minstens net zo belangrijk: samen met ons een stap maken naar een beter milieu nu en in de toekomst.

Misschien vindt u dit ook interessant?

Instagram: Doe maar duurzaam Tip 1
Instagram: Doe maar duurzaam Tip 2
Instagram: Doe maar duurzaam Tip 3
Instagram: Doe maar duurzaam Tip 4